Dank lieve gasten.

September 2023

Het eerste seizoen zit erop! We vonden het best spannend wat de gasten van de gîte en het verblijf bij ons zouden vinden. Hoe leuk is het dan om de reacties te horen bij aankomst, maar ook de enthousiaste verhalen bij vertrek. Fijn dat jullie er waren. Leuk dat we een aantal van jullie ook volgend jaar weer mogen verwelkomen. Dank voor de mooie recensies online en in het gastenboek. Santé! Op naar het zomerseizoen van 2024.  

Kanotocht over de Dordogne.

Juli 2023

De verhuur van onze gîte is een succes. Gasten zijn blij en genieten volop. Als ze eropuit trekken komen ze in de avond terug met mooie verhalen over de omgeving. De wandelingen die ze maken, de mooie oude dorpjes die ze aandoen en de verassende gastronomische gelegenheden die ze bezoeken. Na een jaar hard werken aan de gîte werd het wel eens tijd om er zelf eropuit te gaan. Het werd een heerlijke kanotocht over de Dordogne.

Proefslapen.

Mei 2023

Zo, de gîte is klaar! Maar natuurlijk niet eerder dan dat er een aantal vrienden een paar nachten zijn komen 'proefslapen'. De opdracht was dat ze niet alleen zouden slapen, maar ook kritisch kijken, zodat wij de bekende puntjes op de bekende 'i' konden zetten. We zijn klaar voor het zomerseizoen en hebben er zin in. 

Onze gîte is klaar! 

Mei 2023

Gîte d'Orange is klaar en we zijn super trots op het resultaat. Het was een jaar hard werken, maar het is de moeite meer dan waard geweest. Vandaag delen we foto van van de leefruimte. Leuk!   

We kijken uit naar de zomer en naar onze eerste gasten die welkom zijn vanaf 3 juni! Heb je zin in deze luxe gîte met eigen zwembad? Ga dan eens kijken op onze website voor meer foto's en ons hele verhaal.

Wilde Peen -Smaakbommetjes

Augustus 2022

Ons land stond in juli en augustus vol met Wilde peen (Daucus carota), ook wel vogelnestje genoemd. 
De bloemetjes zijn wit met in het midden van het scherm vaak een plukje zwart-purperachtig. Volgens kenners kun je de wortels  eten. Wij vinden ze vooral prachtig. 


Chefkok Ferry Wijsman vraagt zich af waarom de zaden van de Daucus carota niet gewoon in de winkel worden verkocht. Het zijn echte smaakbommetjes. Hij schreef er een leuke blog over. 

Wanddecoratie

Augustus 2020

Eén van de bijgebouwen van de woning is een gîte! Een opknappertje hoor, dat wel. Altijd spannend wat je zal vinden als je de deur voor het eerst na misschien wel vele jaren weer eens open maakt. Wij denken dat de gîte werd bewoond door de tienerzoon van de familie. Als je tenminste de overblijfselen van de wanddecoratie uit 1973 bestudeert. Vele krantenknipsels van mooie vrouwenbenen, Louis de Funès... Enfin, kijk zelf maar.

Lekker op de trekker

Juni 2020

Leuk hoor, drie en halve hectare bos en land :). Kom maar op met die takkenzooi en het hoge gras. Er is toch niets leuker dan met je eigen trekkertje je eigen land maaien en tegelijkertijd je koppie leegmaken. 

Behanghulpje

Maart 2020

Het is natuurlijk niet gezellig om alleen te klussen in het huis. En als je gaat behangen dan is hulp altijd handig. Snoet (5 maanden) is echt kampioen in de weg lopen. Sterker nog, hij heeft het in de weg lopen verbeterd :). Maar, wie van jullie kan en wil zo'n knapperd achter het behang plakken?

behang-behangen-hulp-huis-frankrijk

De sleutel

Oktober 2019

Dan heb je de sleutel van je huis en de bijgebouwen.  Niet van die sleutels die wij hier in Nederland gewend zijn, nee van die hele grote “eeuwen oude” niet meer bij te bestellen sleutels die je ook nog eens de andere kant op moet draaien ipv met de klok mee. Je zult begrijpen dat het even duurde voordat we binnen waren :-)

 

Daar was de eerste uitdaging om doucement te blijven, ja daarvoor waren we tenslotte richting het zuiden getrokken toch? Zo we waren binnen, nou en dan hup handen uit de mouwen, verfpotten uit de auto, luchtbedden vullen, wijnflessen ontkurken, stoeltjes uitklappen en lekker in de zon genieten van het Franse leven. Dat eerste glaasje wijn op je eigen domein, dat is het beste glaasje ever :-)

Bedankt Arno!

September 2019

Een huis in Frankrijk kopen is een echte sprong in het diepe. Letterlijk! Zonder professionele en betrouwbare hulp red je het echt niet of je moet echt alles zelf uitzoeken met de teleurstellingen die daarbij horen. En dan hebben we het nog niet eens over de financiële risico's die je loopt en boktorren en termieten die overal in het hout kunnen zitten. Wij hebben de hulp ingeroepen van de Nederlandse aankoopmakelaar Arno Voogd. Oprichter en directeur van Inter-France, een Nederlands kantoor, gespecialiseerd in advisering en begeleiding van Nederlandse kopers bij aankoop van onroerend goed en bedrijfsovernames in Frankrijk. Arno heeft jarenlange ervaring met de aankoop van onroerend goed in Frankrijk en biedt volledige juridische en praktische ondersteuning tijdens en na het koopproces en was ons goed van dienst bij het voeren van aankooponderhandelingen, het verzorgen van taxaties en bouwkundige inspecties. Bovendien is het ook nog eens een aardige kerel!

 

Nogmaals dank voor je ondersteuning Arno!

Zoeken naar een huis

September 2019

Mijn zoektocht naar een tof huis in het buitenland begon een aantal jaren geleden. De beginperiode was ik vooral aan ‘t zoeken in Italië, maar na een leuke vakantie in de Lot waar alles even mooi en verzorgd is, ben ik gaan zoeken op de Franse makelaarssites.
 
Het leven in twee werelden heb ik altijd een mooi idee gevonden. Wanneer je wat ouder wordt, ja hoor daar komt de clichématige uitdrukking, dan heb je behoefte aan ruimte en een plek waar je lekker familie en vrienden kunt ontvangen, relaxen, wijntjes drinken en alles wat er verder nog bij komt kijken om gewoon mooie herinneringen te maken.