Uitzicht over de Dordognevallei

Domme - Als wij gasten ontvangen in Salviac, vertellen we ze altijd als eerste over Domme. Dit oude vestingstadje ligt bij ons om de hoek, bovenop een berg. Het liefst parkeren we de auto buiten het dorp en wandelen we omhoog naar het centrum. Hier vind je gezellige terrasjes en een prachtig kerkje. Op het plein met platanen, waar de Fransen graag jeu de boules spelen, heb je een formidabel uitzicht over de Dordognevallei. De markthal in het dorp is de toegangspoort tot de ondergrondse druipsteengrotten van Domme, die je onder begeleiding van een gids kunt bezoeken.

Dordognevallei vanuit Domme

Domme is een pittoresk middeleeuws stadje gelegen in het zuidwesten van Frankrijk, in de prachtige Dordognevallei. Met zijn smalle geplaveide straatjes, oude stenen huizen en adembenemend uitzicht over de vallei, is Domme een bestemming die de harten van bezoekers steelt.

De Dordognevallei staat bekend om zijn ongerepte natuur, historische kastelen en charmante dorpjes. Het is een paradijs voor liefhebbers van cultuur, geschiedenis en gastronomie. Bezoekers kunnen genieten van boottochten op de rivier de Dordogne, wandelingen door de groene vallei en het proeven van de heerlijke streekproducten zoals foie gras en truffels.

Domme zelf is een juweel van de Dordognevallei, met zijn indrukwekkende vestingmuren, oude marktplein en gezellige cafés. Het uitzicht vanaf de belvedère van Domme is adembenemend, met panoramische vergezichten over de vallei en de rivier beneden.

Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, natuur of gewoon wilt ontspannen en genieten van de schoonheid van Zuidwest-Frankrijk, Domme en de Dordognevallei hebben voor elk wat wils. Een bezoek aan deze betoverende regio zal je zeker verrassen en inspireren.

Souveniers in Domme
Glas in lood in kerk Domme
Jan en Monique Verheul in Domme