Wandeling door de kliffen

ACTIEF - Wij maakten de wandeling naar Saint-Cirq-Lapopie over een jaagpad (waarlangs de paarden vroeger de boten over de rivier trokken) dat is uit uitgehouwen in de rotsen.  Het is een prachtige wandeling die ook langs de rivier de Lot en zijn sluizen voert. Het dorp herbergt maar liefst 13 historische monumenten en vanaf de rots word je getrakteerd op een fantastisch uitzicht over de rivier. In het dorp vind je gezellige terrasjes, waar je je weer kunt opladen voor de terugweg.

Wandeling door kliffen langs rivier Lot

Langs de wandeling van de rivier de Lot naar Saint-Cirq-Lapopie kun je genieten van prachtige kliffen en rotsen langs de rivier. Het pad vereist een goede conditie maar heeft makkelijk begaanbare paden, waardoor het geschikt is voor elk niveau. Je zult onderweg kunnen genieten van de natuur en de spectaculaire omgeving.

Een bijzonder punt langs de route is het Château des Anglais, een van de kastelen die in de rotswanden langs de Lot zijn gebouwd. Dit kasteel bevindt zich op een plek waar natuurlijke grotten al aanwezig waren, wat de omgeving nog indrukwekkender maakt.

De wandeling van Saint-Cirq-Lapopie naar Castan en Bouzies is een zware route van ongeveer 16,9 km lang. Deze wandeling loopt door het regionale natuurpark Causses du Quercy en biedt een prachtig uitzicht op Saint-Cirq-Lapopie, dat bekend staat als een van de mooiste dorpen in de regio.

Het jaagpad van Bouziès naar Saint-Cirq-Lapopie in de Lot-vallei is een unieke ervaring. Het pad is uitgehouwen in de rotsen langs de rivier en biedt een prachtig uitzicht op de natuurlijke omgeving. Het is toegankelijk per mountainbike en terreinwagen, en biedt een wandelroute vol wonderen in de natuur.

Wandeling langs rivier Lot
Huis met planten in Saint-Cirq-Lapopie
Wandeling naar Saint-Cirq-Lapopie