Een ware ansichtkaartbestemming

Saint-Cirq-Lapopie - Eén van de mooiste dorpen van Frankrijk is zonder twijfel Saint-Cirq-Lapopie. Met zijn middeleeuwse charme, schilderachtige ligging boven de rivier de Lot en rijke culturele erfgoed, trekt het dorpje bezoekers aan van over de hele wereld.

Kerk op de rotsen van Saint-Cirq-Lapopie

Het dorp Saint-Cirq-Lapopie staat bekend om zijn pittoreske straatjes, oude stenen huizen en bloemrijke balkons die een betoverend decor vormen voor een wandeling door de smalle steegjes. Vanaf de top van het dorp heb je een adembenemend uitzicht over de Lot-vallei en de groene heuvels die het omringen.

De middeleeuwse geschiedenis van Saint-Cirq-Lapopie komt tot leven in de oude gebouwen en monumenten die het dorp sieren, waaronder de romaanse kerk uit de 12e eeuw en de ruïnes van het kasteel hoog boven het dorp. Kunstenaars en ambachtslieden hebben zich hier gevestigd, waardoor Saint-Cirq-Lapopie een levendige artistieke sfeer heeft.

Naast zijn architectonische schoonheid biedt Saint-Cirq-Lapopie ook tal van mogelijkheden voor buitenactiviteiten en verkenning. Bezoekers kunnen wandelen langs de oever van de Lot, kanoën op de rivier, of gewoon genieten van de rust en sereniteit van dit idyllische dorp.

Saint-Cirq-Lapopie is een bestemming die de verbeelding prikkelt en de ziel raakt. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, kunst of gewoon wilt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven, een bezoek aan dit charmante dorp zal je zeker betoveren en inspireren.

Historisch huis Saint-Cirq-Lapopie
Kerktoren Saint-Cirq-Lapopie
Jan Verheul met zijn honden in Saint-Cirq-Lapopie