Restaurant La Récréation

REVIEW - Op 5 mei 2024 bezochten wij Restaurant La Récréation voor een uitgebreide lunch. Deze dag is een feestdag in Nederland, dus een prima gelegenheid om onszelf eens goed te laten verwennen.

 

Vrouw brengt bezoek aan Restaurant La Récréation

Het restaurant is gevestigd in de oude school van Les Arques, een klein en rustig dorpje zonder doorgaande weg, met nauwelijks verkeer. Die zondagmiddag was het prachtig lenteweer. We kregen een leuke tafel, in de schaduw van de bomen op het schoolplein, op een verhoging onder een stokoude blauwe regen. Pure romantiek. Geen mooie tuinmeubelen en geen superverzorgde tuin, maar dat maakt op het Franse platteland niet uit. Op de een of andere manier maken de locatie en de sfeer altijd alles goed. Dus, kom maar op met de menu- en wijnkaart!


De jongeman van de bediening was duidelijk al een keer in Nederland geweest. Na een vriendelijk ‘goedemiddag’ – het staat blijkbaar op ons voorhoofd dat we uit Nederland komen - probeerden we toch zo goed mogelijk in het Frans te bestellen. Geen uitgebreide menukaart, maar wel voor ieder wat wils. Ook voor kinderen en vegetariërs staat er een aantal leuke, creatieve gerechten op de kaart. Wij kozen een menu van vier gangen voor een prima prima prijs, flesje wijn er nog bij. We laten ons graag verwennen!


En dat werden we! Met vijf totale smaaksensaties. Van heerlijke Franse coquilles in een soort vogelnestjes (het is tenslotte voorjaar), asperges met heilbot tot kalfsvlees in een sausje dat we niet helemaal konden plaatsen. Maar wat was het er lekker bij! Als laatste een dessert, waarbij ons werd verteld dat we de hapjes wél moesten combineren, omdat de smaken elkaar versterken. Nou en dat deden ze. Als engeltjes!


Reserveren wordt aangeraden: + 33 5 65 22 88 08

Website: www.la-recreation-restaurant.com/fr


Disclaimer: De informatie in deze recensie is gebaseerd op onze persoonlijke ervaring en mening. Resultaten kunnen variëren en zijn subjectief. Lezers worden aangemoedigd om zelf het restaurant te bezoeken en hun eigen mening te vormen. De nauwkeurigheid en actualiteit van de informatie kunnen niet worden gegarandeerd. Het restaurant kan – na ons bezoek – veranderingen hebben aangebracht. 

 

Vrouw op terras Restaurant La Récréation
Oorlogsmonument van Les Arques
Oude school van Les Arques