Restaurant La Récréation

REVIEW - Op 5 mei 2024 bezochten wij Restaurant La Récréation voor een uitgebreide lunch. Deze dag is een feestdag in Nederland, dus een prima gelegenheid om onszelf eens goed te laten verwennen.

Kanovaren op de Dordogne

ACTIEF - Vanuit Salviac is het slechts een kwartiertje rijden naar een eerste opstappunt voor een kanotocht over de Dordogne. Vanaf het water leer je de omgeving heel anders kennen.

Natuur, historie en cultuur

Salviac - Het dorpje Salviac ligt in een prachtige streek in Frankrijk, op steenworp afstand van de mooiste toeristische plaatsen van Lot en de Périgord Noir. Het gebied wordt gekenmerkt door de prachtige combinatie van natuur, historie en cultuur. 

Wandelen, fietsen en mountanbiken

ACTIEF - De Lot is een paradijs voor wandelaars, fietsers en mountainbikers. Er zijn tal van routes uitgezet die je langs de mooiste plekken in de omgeving leiden.

Grotten en ondergrondse rivieren

Padirac - De omgeving van Salviac kent een adembenemende ondergrondse wereld van stalagmieten en stalactieten, gordijnen en rauwe rotsen.

Wandeling door de kliffen

ACTIEF - Wij maakten de wandeling naar Saint-Cirq-Lapopie over een jaagpad (waarlangs de paarden vroeger de boten over de rivier trokken) dat is uit uitgehouwen in de rotsen.

Het paradijs van truffels

Sarlat - De ideale plek om de gastronomie perigourdine te ontdekken: het paradijs van truffels, champignons, foie gras, snoepjes, taarten, en fijne delicatessen van het land. De stad is het hele jaar door zeer levendig.

Een ware ansichtkaartbestemming

Saint-Cirq-Lapopie  - Eén van de mooiste dorpen van Frankrijk is zonder twijfel Saint-Cirq-Lapopie. Met zijn middeleeuwse charme, schilderachtige ligging boven de rivier de Lot en rijke culturele erfgoed, trekt het dorpje bezoekers aan van over de hele wereld.

 

Mooiste dorpjes van Frankrijk

BELEVEN - Vanuit Salviac kun je een bezoek brengen aan de mooiste dorpen van Frankrijk. Maar liefst acht dorpen van de Lot staan op de prestigieuze lijst van Les plus beaux villages de France en de meeste daarvan hebben wij inmiddels bezocht

Uitzicht over de Dordognevallei

Domme - Als wij gasten ontvangen in Salviac, vertellen we ze altijd als eerste over Domme. Dit oude vestingstadje ligt bij ons om de hoek, bovenop een berg.

Juweel aan de Lot

Cahors - De hoofdstad van het departement Lot is Cahors. Je kunt er heerlijk shoppen en er is een prachtige overdekte versmarkt. Wij vinden het vooral leuk dat Cahors nog niet zo toeristisch is

Betoverende bedevaartsplaats

Rocamadour - Dit stadje, gebouwd op een steile rots is indrukwekkend. Je kunt het jezelf gemakkelijk maken met een treintje naar boven, maar wij kiezen altijd voor de pelgrimsroute. Kom je dan moe maar voldaan boven, dan is het de hoogste tijd voor een mooi glas wijn.