Dromen van een huis in Italië... (?)

Het is altijd onze droom geweest om een huis te kopen in Italië, totdat we in het voorjaar van 2016 een bezoek brachten aan Normandië en Bretagne. Het viel ons op dat Frankrijk zo'n keurig aangeharkt land is. Mooie wegen (ook de binnenwegen) en helemaal geen vuil langs de weg. Parijs is echt een uitzondering :). 

 

In de zomer van 2017 zijn we weer naar Frankrijk gegaan en hebben we een leuke vakantie gehad in de Dordogne. Wat een romantiek, wat een geweldige huizen en kastelen en wat een leuke en lieve mensen wonen er op het platteland van Frankrijk! Er klopt niets van de uitspraak ‘Frankrijk is een prachtig land, maar het is jammer dat er Fransen wonen'. 

 

Een ding werd ons duidelijk. Het wordt een huis in Frankrijk in de omgeving van het departement Lot of Dordogne. 

 

De grootste hobby van Monique is interieurstyling en Jan houdt van klussen, maar vooral van het werk op het land en in de tuin. We wilden ook geen huis in 'the middle of nowhere', maar liever aan de rand van een dorp, zodat je gemakkelijk een wijntje kan drinken op het dorpsplein en net zo gemakkelijk naar huis kan lopen :).

 

We vonden het prachtige landhuis (voormalige vakantiehuis van een welgestelde familie uit Versailles) aan de rand van het dorp Salviac. Een dorp precies tussen de twee grote rivieren Dordogne (noord) en Lot (zuid). In september 2019 kregen we de sleutel en zijn we gestart met de renovatie.

 

Iedere keer als we in onze tuin zitten en genieten van de wijn uit de omgeving Bergerac of Cahors, verbazen we ons weer over de rust en ruimte die we hebben. Bijzonder om zoveel verschillende vogels te zien en te horen, eekhoorntjes in de boom te spotten en vrijwel elke ochtend een paar hertjes over het land te zien huppelen.

 

We zijn gestart met de realisatie van een luxe gîte in een van de bijgebouwen die vanaf het voorjaar 2023 zal worden verhuurd. Zodat straks iedereen kan genieten van ons fijne huis en onze tuin.

 

Geniet van het leven! Carpe diem, pluk de dag, we leven nu en als je het op z'n Hollands/Frans wilt uitspreken #welevenu :).

 

Jan en Monique Verheul