Dromen van een huis in Italië... (huh?)

Het is altijd onze droom geweest om een huis te kopen in Italië, totdat we in het voorjaar van 2016 een bezoek brachten aan Normandië en Bretagne. Het viel ons op dat Frankrijk zo'n keurig aangeharkt land is. Mooie wegen (ook de binnenwegen) en helemaal geen vuil langs de weg. Parijs is echt een uitzondering :). In de zomer van 2017 keerden we terug naar Frankrijk en dit keer hadden we een heerlijke vakantie in de Dordogne. Wat een romantiek, wat een geweldige huizen en kastelen en wat een leuke en lieve mensen wonen er op het platteland van Frankrijk! Er klopt echt niets van de uitspraak ‘Frankrijk is een prachtig land, maar het is jammer dat er Fransen wonen'. Een ding werd ons duidelijk. Dat huis van ons: dat werd toch Frankrijk in plaats van Italië, en dan het liefst in de omgeving van het departement Lot of Dordogne.

Lees verder onder de foto's.

Laat ik ons eerst even aan je voorstellen. 

Wij, dat zijn Jan en Monique, een stel van Hollandse bodem met een voorliefde voor interieurstyling (Monique) en tuin (Jan). We houden ervan om op het land en in de tuin te werken, en die combinatie stuurde ons op huizenjacht in het buitenland. We wilden geen huis in 'the middle of nowhere', maar liever aan de rand van een dorp, zodat je gemakkelijk een wijntje kan drinken op het dorpsplein en net zo gemakkelijk naar huis kan lopen :).


 We vonden het prachtige landhuis (een voormalig vakantiehuis van een welgestelde familie uit Versailles) aan de rand van het dorp Salviac. Een dorp precies tussen de twee grote rivieren Dordogne (noord) en Lot (zuid). In september 2019 kregen we de sleutel en zijn we gestart met de renovatie. Toen die was afgerond, hebben we ons vanaf 2022 gestort op de  realisatie van een luxe gîte in een van de bijgebouwen, zodat straks iedereen kan meegenieten van ons fijne huis en onze tuin.


Nog iedere keer als we in onze tuin zitten en genieten van weer zo’n goede wijn uit de omgeving Bergerac of Cahors, verbazen we ons over de rust en ruimte die we hier hebben. Bijzonder om zoveel verschillende vogels te zien en te horen, eekhoorntjes in de boom te spotten en vrijwel elke ochtend een paar hertjes over het land te zien huppelen. 


Geniet van het leven! Carpe diem, pluk de dag, we leven nu en als je het op z'n Hollands/Frans wilt uitspreken #welevenu :) (dat rijmt trouwens op ‘Bienvenue’, dat is vast niet toevallig!)


Tot snel!


Jan en Monique Verheul