Mooiste dorpen van Frankrijk

BELEVEN - Vanuit Salviac kun je een bezoek brengen aan de mooiste dorpen van Frankrijk. Maar liefst acht dorpen van de Lot staan op de prestigieuze lijst van Les plus beaux villages de France en de meeste daarvan hebben wij inmiddels bezocht. We weten dus uit ervaring dat niemand ongevoelig zal zijn voor de bekoring van de bruine pannendaken, okerkleurige stenen, gebeeldhouwde ramen en karakteristieke duiventillen!

Mooi huis in Saint-Cirq-Lapopie

In de schilderachtige Lot en Dordognevallei liggen enkele van de mooiste dorpen van Frankrijk die deel uitmaken van de vereniging "Les Plus Beaux Villages de France". Deze dorpen, rijk aan geschiedenis, charme en natuurlijke schoonheid, bieden bezoekers een unieke kans om de authentieke Franse levensstijl te ervaren en te genieten van de rust en sereniteit van het platteland.

Een van de meest opvallende dorpen in de regio is Saint-Cirq-Lapopie, dat boven de rivier de Lot uittorent en wordt beschouwd als een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Met zijn middeleeuwse architectuur, kronkelende steegjes en panoramisch uitzicht over de vallei, is Saint-Cirq-Lapopie een ware ansichtkaartbestemming die de charme en schoonheid van de regio belichaamt.

Een andere parel in de Lot en Dordognevallei is Rocamadour, een heiligdom gebouwd op een steile rotsklif en een belangrijke bedevaartsplaats sinds de middeleeuwen. De verticale opstelling van heiligdommen en kapellen, samen met het adembenemende uitzicht over de vallei, maken Rocamadour tot een onvergetelijke bestemming voor bezoekers.

Andere prachtige dorpen in de regio zijn Domme, een middeleeuws bastidestadje met een indrukwekkend uitzicht over de Dordognevallei, en Beynac-et-Cazenac, met zijn imposante kasteel en charmante straatjes die uitnodigen tot wandelingen en verkenning.

De dorpen van "Les Plus Beaux Villages de France" in de Lot en Dordognevallei bieden een unieke mix van geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid die elke bezoeker zal betoveren. Of je nu geïnteresseerd bent in architectuur, gastronomie of gewoon wilt genieten van de rust en sereniteit van het Franse platteland, deze dorpen beloven een onvergetelijke ervaring te bieden.

Kerktoren Saint-Cirq-Lapopie
Kerk van Saint-Cirq-Lapopie
Rocamadour tegen een rots