Paradijs van de truffels

Sarlat - is de hoofdstad van Périgord Noir en één van de mooiste middeleeuwse steden van Europa. Je vindt er vele pittoreske steegjes, een record van maar liefst 65 historische monumenten en talloze geweldige restaurantjes. Sarlat is de ideale plek om de gastronomie perigourdine te ontdekken: het paradijs van truffels, champignons, foie gras, snoepjes, taarten, en fijne delicatessen van het land. De stad is het hele jaar door zeer levendig, met twee-wekelijkse markten op woensdag en zaterdagochtend. Wij bezoeken Sarlat meestal buiten het seizoen, omdat het er in de zomer erg druk kan zijn. 

Sarlat, gelegen in het hart van de Dordognevallei in Zuidwest-Frankrijk, is een betoverende stad die bekend staat om zijn prachtig bewaard gebleven middeleeuwse architectuur en rijke geschiedenis. Met zijn smalle geplaveide straatjes, oude stenen gebouwen en levendige markten, is Sarlat een bestemming die de charme en schoonheid van de regio weerspiegelt.

De historische binnenstad van Sarlat staat vol met architectonische juweeltjes uit de 14e tot de 17e eeuw, waaronder gotische kerken, herenhuizen en vakwerkhuizen. Een wandeling door de kronkelende steegjes van Sarlat voert je mee terug in de tijd, terwijl je geniet van de sfeer van een vervlogen tijdperk.

Sarlat staat ook bekend om zijn levendige markten, waar bezoekers kunnen genieten van lokale specialiteiten zoals foie gras, truffels, kazen en wijnen uit de regio. De wekelijkse markten zijn een feest voor de zintuigen, met kleurrijke kraampjes, heerlijke geuren en de levendige sfeer van een bruisende Franse markt.

Naast zijn historische en culinaire charmes, biedt Sarlat ook een scala aan culturele en recreatieve activiteiten. Bezoekers kunnen genieten van tentoonstellingen in de vele kunstgalerijen, deelnemen aan rondleidingen door de stad of gewoon ontspannen op een van de gezellige terrasjes en genieten van het Franse "joie de vivre".

Sarlat is een bestemming die zowel geschiedenisliefhebbers als levensgenieters zal bekoren. Met zijn unieke mix van erfgoed, gastronomie en cultuur, is Sarlat een must-see bestemming in de prachtige Dordognevallei.

Vrouw buiten bij brokantewinkel in Sarlat
Brokantewinkel Sarlat Frankrijk
Marktplein Sarlat Frankrijk