Verhalen

Huis-kopen-in-frankrijk-salviac-monique-verheul

Zoeken naar een huis

Mijn zoektocht naar een tof huis in het buitenland begon een aantal jaren geleden. De beginperiode was ik vooral aan ‘t zoeken in Italië, maar na een leuke vakantie in de Lot waar alles even mooi en verzorgd is, ben ik gaan zoeken op de Franse makelaarssites.

sleutel-kapel-salviac-frankrijk-oud

De sleutel

Dan heb je de sleutel van je huis en de bijgebouwen. Niet van die sleutels die wij hier in Nederland gewend zijn, nee van die hele grote “eeuwen oude” niet meer bij te bestellen sleutels die je ook nog eens de andere kant op moet draaien ipv met de klok mee.

landhuis-frankrijk-kopen-makelaar-arno-voogd-inter-france-frankrijk-salviac

Bedankt Arno!

Een huis in Frankrijk kopen is een echte sprong in het diepe. Letterlijk! Zonder professionele en betrouwbare hulp red je het echt niet of je moet echt alles zelf uitzoeken met de teleurstellingen die daarbij horen. En dan hebben we het nog niet eens over de financiële risico's [...]

behang-behangen-hulp-huis-frankrijk

Behanghulpje

Het is natuurlijk niet gezellig om alleen te klussen in het huis. En als je gaat behangen dan is hulp altijd handig. Snoet (5 maanden) is echt kampioen in de weg lopen. Sterker nog, hij heeft het in de weg lopen verbeterd :). Maar, wie van jullie kan en wil zo'n knapperd achter [...]

decoratie-wand-1973-maison-d'orange-landhuis-frankrijk-gîte

Wanddecoratie uit '73

Eén van de bijgebouwen van de woning is een gîte! Een opknappertje hoor, dat wel. Altijd spannend wat je zal vinden als je de deur voor het eerst na misschien wel vele jaren weer eens open maakt. Wij denken dat de gîte werd bewoond door de tienerzoon van de familie. 

trekker-frankrijk-maaien-landhuis-maison-d'orange

Lekker op de trekker!

Leuk hoor, drie en halve hectare bos en land :). Kom maar op met die takkenzooi en het hoge gras. Er is toch niets leuker dan met je eigen trekkertje je eigen land maaien en tegelijkertijd je koppie leegmaken. 

Wilde Peen - Smaakbommetjes

Ons land stond in juli en augustus vol met Wilde peen (Daucus carota), ook wel vogelnestje genoemd. 
De bloemetjes zijn wit met in het midden van het scherm vaak een plukje zwart-purperachtig. Volgens kenners kun je de wortels  eten. Wij vinden ze vooral prachtig. 


Chefkok Ferry Wijsman vraagt zich af waarom de zaden van de Daucus carota niet gewoon in de winkel worden verkocht. Het zijn echte smaakbommetjes. Hij schreef er een leuke blog over.