Salviac en omgeving

Maison d’Orange is een klein landhuis aan de rand van het dorp Salviac in het departement Lot. De gelijknamige rivier stroomt door dit heuvelachtige, groene gebied dat grenst aan de Dordogne. Een gebied dat jarenlang ongemoeid is gelaten door de Fransen en daarom nu prachtig is om te bezoeken. Vanuit Salviac kun je bovendien alle kanten op. Bijna om de hoek vind je het dorp Domme met een kerk en kasteel bovenop een grot met uitzicht over de rivier de Dordogne. Je kunt ook een bezoek brengen aan Sarlat, een oude stad met een mooie kern en abdij. Of wandel langs de Lot en ga daarna op zoek naar een voor deze streek typische cabane, een rond gestapeld stenen huisje. Om de dag vervolgens goed af te sluiten met wijn uit Bergerac of Cahors en brood en kaas.

poort-huis-tuin-frankrijk-salviac
domme-dourdogne-grotten-vallei-rivier
klaproos-frankrijk-salviac-abdij-ruïne
renault-4-frankrijk-oldtimer-old-timer-dorpje
klaproos-omgeving-salviac-domme-frankrijk-abdij

Salviac

Het typisch Franse dorpje heeft enkele restaurants, een pizzeria, verschillende terrassen, een bakker een ambachtelijke slager een kleine supermarkt en een kleinschalige, groene en sfeervolle camping die wordt beheerd door een jong Nederlands koppel. Er is een wekelijkse kleine bio-markt en in de zomer worden er regelmatig gezellige markten en feesten gegeven.


Lot

Het departement Lot staat bekend als een van de departementen met de meeste archeologische vondsten in heel Frankrijk. Zo zijn er vele sporen gevonden die erop duiden dat het gebied al in de prehistorie bewoond is geweest. Zo zijn er onder meer grotwoningen gevonden en vele verschillende prehistorische gereedschappen als bijlen en speerpunten.

 

Vandaag de dag is het departement Lot een geliefde vakantiebestemming. Er is namelijk genoeg te zien en te beleven. Van de prachtige stad Cahors met haar indrukwekkende, Pont Valantré, Rocamadour een middeleeuws dorp welke is gebouwd op een steile rots, tot de mooie plaats Figeac. Ook Gouffre de Padirac is absoluut de moeite waard om met een bezoekje te vereren. Deze indrukwekkende grot bevindt zich op de bodem van een groot gat in de grond. Middels een spannende boottocht kunnen bezoekers deze mooie grot verkennen. Ook het kasteel van Bonaguil is meer dan de moeite waard om te bezoeken. En vergeet je een bezoekje aan het schilderachtige plaatsje Saint-Cirq-Lapopie niet? Dit plaatsje wordt door de kenners tot de mooiste dorpjes in heel Frankrijk gerekend.